Treasures

miu miu ut av esken

Helt ærlig. Jeg tenkte ikke med min fornuftige halvdel av hodet da jeg kjøpte disse miu miu sandalene. Greit, de er nydelige, men de har søren meg ligget i skoesken sin siden den dagen jeg tok de med hjem fra Lafayette. Ser man bort i fra noen meter på stuegulvet, har ikke dette paret fått luftet seg en eneste gang. Når jeg tenker over det var det lite smart av meg å kjøpe sko når jeg bodde i Paris, uten å ofre brosteinen i Bergen så mye som et fnugg av en tanke.

Her om dagen gikk det heldigvis opp et lys for meg. Jeg ska i bryllup om 13 dager, og jeg har fremdeles ikke funnet sko til antrekket. Hallo! Perfekt anledning til å ta mine første miu miu steg på norsk jord.

Jeg savner Paris sine gater. Definitivt de beste i sin klasse for høye hæler.

Italiensk vintage i Paris

Nå kan det bare bli varmt i været, for vårgarderoben min er allerede fyldigere enn vintergarderoben min har rukket å bli. Jeg håper denne jakken blir fin til lårkort kjole eller shorts, og brune, bare ben når varmen kommer. Jakken fant jeg i Le Marais, og Tove Lise ga meg ikke lov til å gå ut av butikken uten å kjøpe den. Så, da endte jeg opp med vintage fra Milano også, til latterlige 10 euro.

Got to love Paris.

Buscati

Please return to Tiffany & Co

Verdens beste kjæreste sørget for gave fra Paris denne julen. Gjett om jeg ble glad. Tror jeg maste om disse øredobbene hver gang vi var innom Lafayette, så han ble vel lei tilslutt og fant ut at det eneste rette var å kjøpe de til meg. Som sagt, verdens beste kjæreste.

Det er noe spesielt med Tiffany's, noe som har festet seg i mine assosiasjoner om det klassiske og glamorøse. Jeg tenker på ikoner som Audrey Hepburn, og andre stilsikre kvinner som har bært disse smykkene opp gjennom tidene. Et lite stykke historie har inntatt min smykkesamling, og jeg er strålende fornøyd.

Audrey Hepburn i Breakfast at Tiffany's

Brr no more

Jeg vet det skjer lite i livet mitt akkurat nå, så jeg tenkte fortelle dere at jeg har kjøpt meg vinterjakke. Sånn at dere slipper å bekymre dere for at jeg skal bli syk mener jeg.

Gratulerer til meg.

Jeg måtte bare fra Paris til Bergen for å finne den rette. Har litt dårlig samvittighet. Her har jeg sett ned på Bergen siden det gikk opp for meg at jeg skulle hjem igjen, så finner jeg faktisk jakke her, og IKKE i Paris. Nei, Bergen er ikke så gale likevel. Det er faktisk litt godt å være hjemme, for å være helt ærlig. 

img5576h (1000x1336)

ENDELIG. Jeg skal slippe å fryse fremover. Tjohei!

Louboutin

Når man befinner seg langt borte fra storbylivet, er det fint å kunne ta frem noe som minner om at man skal tilbake en dag. Som for eksempel et par Louboutins. Jeg ser for meg at jeg skal bruke dem i New Yorks gater til våren, og kanskje en sen sommerdag i Paris. Det er viktig å fouksere på hvor og hva man vil.

Mine første Louboutins. Finally.

Nude

Har letet lenge etter en nude, transparent bluse, og i dag fant jeg endelig en. Ser for meg at den blir fin sammen med Levi's shortsen, louboutin stiletter og røde lepper. Til våren så klart. Om tre dager er jeg tilbake i Norge, og jeg hører rykter om at det er enda kaldere der. Så, jeg burde vurdere å gå til anskaffelse av den vinterjakken før jeg drar. Brr.

Jeg gleder meg til det blir varmt igjen!

Bluse fra Zara

My very own Castillo

I dag fant jeg noe helt fantastisk. Et silkeskjerf fra 1950-tallet, signert Castillo for Lanvin. Fra 1951 til 1962 var det Antonio Canovas Del Castillo som designet Lanvins kolleksjoner, så det ligger litt historie bak dagens kjøp. Selv om det er over 50 år gammelt, falt jeg for fargekombinasjonene. Og det skader aldri med litt farger i en ellers så grå vintertid.

Jeg er så heldig å ha en utrolig bra vintagebutikk rett utenfor leiligheten min. Hun som driver den drar selv rundt på markeder for å få med seg alt av designverdi, og hun kan virkelig historien bak hver eneste gjenstand hun selger. Det eldste plagget hun har, er et langt Lanvin skjørt i silke fra 1940-tallet. Adressen til butikken er 12 rue Rochebrune, og jeg anbefaler dere å ta en tur innom hvis dere skal til Paris. På en fredag eller lørdag vel å merke, da det er de eneste dagene butikken er åpen.

Jeg fant

Den er ikke like fin som Alice sin, men jeg fant hvertfall en hatt. Den får holde til jeg finner noe bedre. Eller så får jeg bare godta denne her. Just the way it is. Og siden det er så varmt på denne siden av kloden, kjøpte jeg meg like gjerne en shorts også. Neida, jeg bare tuller med dere altså. Det ER ikke varmt her, det er bare noe jeg får dere til å tro. Og jeg kommer ikke til å bruke shortsen før til våren uansett. Noe som er bra, med tanke på at jeg ikke får igjen de siste knappene enda. He he.

Tredemølle, her kommer jeg!

Shortsen og hatten er begge vintage. I like.

The classic flap

Jeg har fått en del spørsmål angående chanel vesken, så tenkte jeg skulle ta et samlet svar i dette innlegget.

For det første. For dere som lurer på hva den koster er det best å sende en mail til den butikken dere evt skal kjøpe vesken fra. Slik som jeg har forstått det, stiger prisen på disse veskene gradvis for å unngå at de skal bli like lett å få tak i som f.eks en Louis Vuitton veske. Dette har vel noe med merkeverdien å gjøre vil jeg tro. Dessuten kommer prisen an på hvilken størrelse og skinntype man vil ha.

For det andre. Det er forskjell på classic flap og 2.55 reissue. Det er den samme vesken, men det er to forskjellige versjoner. 2.55 reissue var vesken CoCo Chanel introduserte i februar 1955. (Derav navnet 2.55). Denne har en rektanguler mademoiselle lås, og mangler skinndetaljene i metallenken. Classic flap er en modernisering av vesken som kom på 80'tallet. Dette var det Karl Lagerfeld som sørget for. Denne vesken har den kjente dobbel-C låsen, og lær flettet inn i metallenken. Jeg vil tro det er classic flap som er den mest populære versjonen nå for tiden, og den vesken folk flest forbinder med navnet 2.55.

Min chanel: Jeg kjøpte min classic flap i 31 rue Cambon. Gabrielle "CoCo" Chanels første butikk. Den er en størrelse medium med sølvdetaljer, og av typen lambskin. Man kan også få vesken i caviar, noe som mange velger fordi den tåler litt mer. Har jeg hørt. Jeg har alltid likt lambskin best fordi det er mer delikat, mens caviar har en slags ruglete overflate. Det er lettere å få riper i skinnet om man velger lambskin, men man får bare være forsiktig. Det er verdt det!

Håper det var til hjelp :-)

Corail Extrême

Jeg falt for den orange tonen i denne YSL leppestiften. Dessuten matcher den perfekt med korallringen min.

Hei fine

img4844 (1000x666)

img4847 (1000x666)

Så, nå får vi se om det går å bruke disse i Bergen når den tiden kommer. Dere som har gått med høye hæler i den byen før skjønner hva jeg snakker om. Brosteinen ødelegger alt. Tenker det blir litt pendling til Paris og NY når våren kommer. Lille Bergen frister mindre og mindre for hver dag jeg er her.

img4862 (1000x667)

miu miu

Langs Rue st. Honoré

I dag hadde jeg en avtale her.

Klarte endelig å bestemme meg. Og magefølelsen sier at jeg tok det rette valget. Måtte bare sove på det litt.

:-) 

Tre favoritter

Dette er tilbehøret jeg har brukt mest hittil i høst, og jeg tror det er på sin plass å kalle dem favoritter. Sølvdetaljene gjør at alle tre passer perfekt til det meste i garderoben min, og ikke minst til hverandre. De utgjør et bra team.

  Acne// YSL// Chanel

Electric blue

Jeg var innom vintagebutikken Kiliwatch her om dagen, og da fant jeg dette fine skjørtet. Det kommer til å passe perfekt til julesesongen. Jeg har lovet meg selv å bare handle klær i vintagebutikker fremover. Det er tross alt noe jeg ikke kan få tak i når jeg kommer hjem til Bergen. Akkurat nå føler jeg ikke for å bruke opp pengene på H&M og Zara. Vintage er såå billig her.

Kjempegøy!

  Det ser veldig firkantet og formløst ut på henger, men det er mye finere på. Skal vise dere en dag:)

my miu miu

Endelig fant jeg den. Har letet lenge etter en hverdagsveske, og denne har ikke vært lett å få tak i. Størrelsen og fargen passer perfekt.

Jeg liker den.

Det blir desverre ingen oppdateringer fra Nice. Foten min oppfører seg teit og opphovnet. Mest sannsynlig på grunn av litt for mye yoga. Er heldig som har en god kjæreste som er villig til å bli igjen med meg i Paris:) Til gjengeld blir det mer fra fashion week. Vi liker fashion week.

Norgebesøk og annet fint

Jeg vet vi har sett de før, men de er så fine, og jeg fant ikke flere unnskyldninger til å ikke kjøpe de. Jeg har nesten ikke lyst til å ta de av engang. Klarte ikke bestemme meg for bare en, så måtte ha begge. Ååå, de er såå fine.

Moren og lillesøsteren til Carlos er på besøk hos oss nå, og de hadde med seg Costume til meg. Å, jeg ble så glad. Kan fortsatt ikke nok (noe) fransk til å lese meg gjennom Vogue her. Det er så koselig å ha besøk fra Norge, for vi savner tross alt dere hjemme selv om vi har det ganske så bra her.

Ah, Paris dere

Yves Saint Laurent

Noen ganger er det verdt å vente på det ekstraordinære. I dag var det i form av YSL. Jeg elsker Paris. Alt er så tilgjengelig her.

Favourites

Som mange av dere sikker har fått med dere, er wedges fortsatt veldig aktuelle. Favorittene mine kommer fra Acne, og jeg digger at de er like fine i høst som de var da jeg kjøpte dem i februar. Nå når kulden kommer passer det bra med en heldekkende, sort strømpebukse oppi. Så ser det ikke så kaldt ut. Lett å bli forkjølet når man fryser på føttene, har jeg hørt.

 

Bilde update

Det slår aldri feil


Jeg finner alltid noe hos Acne. Jeg elsker elsker Acne. Idag fant jeg alt for mye, desverre. Drømmejakken min hadde de og. Det var noe feil på den, så den var ikke til salgs. DA ble lommeboken min glad, så jeg tror det var like greit. Men herlighet, deen jakken. Og den fine silkeblusen. Aah. Må kanskje tilbake i morgen gitt.

Servicen i Galeries Valois var helt super, og hun som hjalp oss var til og med Norsk, OG vi fant ut at vi har felles bekjente. Ikke værst. Anbefaler alle å stikke innom butikken om dere skal til Paris. Den er liten, men folkene som jobbber der er helt topp.


Min første, hvite skjorte. Og den er perfekt. Skal bruke den til jeans i høst.

Så var det en venninne som etterlyste flere bilder. Av Paris da, antar jeg. Så her kommer noen random fra en eller annen kveld i forrige uke. Skal bli flinkere til å legge ut bilder fra byen fremover. Nå som jeg bor her, tar jeg omgivelsene som en selvfølge, men det er jo forståelig at dere der hjemme har lyst til å se:)img2902 (1000x642)
Musée du Louvre

Love you

Jardin des TuileriesFinn Carlos, hehe.

Finally

Nå er den min. For alltid.

Legendariske 31, rue Cambon. Jeg har alltid visst at det var den butikken jeg skulle til. Bare man fokuserer nok på det man vil ha, kommer man til å få det en dag. I dag var den dagen. Jeg er så glad.

something.blogg@gmail.com Journaliststudent i Bergen, høsten 2011

Kategorier

Arkiv

hits