november 2010

Livet

Akkurat nå er min situasjon en smule kjedelig. Jeg sitter her, i verdens flotteste by, og jeg leser til eksamen. Inne. EksamensMARATON for å si det mer eksakt. Hvem har fem eksamener på en uke? Kan noen fortelle meg det? Så er det bare kanskje en smule min egen skyld at det føles så kjipt. For hei, det går an til å begynne lesingen litt før siste helgen i semesteret.

Note til meg selv: Huske dette til neste gang. Veldig lurt å lese litt sånn avogtil i løpet av semesteret.

img4714 (1000x667)

Men på lørdag dere, da er alt over. Da skal vi gjøre alt vi enda ikke har fått gjort her i Paris. Gleder meg til å dra på julemarked på Champs-Elysees, shoppe, drikke champagne, spise macaroner, få julestemning, og stort sett bare nyte livet uten eksamensbekymringer.

Snakkes om noen dager når jeg får livet mitt tilbake!

by Cèline

Disse skoene fra Cèline er definitivt langt oppe på en ønskeliste. Liker den enkle stilen, og bruken av sort skinn og grått. De gjør så mye ut av seg uten å være pranglete. Jeg får de tydeligvis ikke ut av hodet, så tenkte kanskje det hjalp å uttrykke seg litt visuelt. Jeg fant dette bildet hos the sartorialist, så er ikke ikke helt sikkert hvilken sesong de er fra.

Er det noen som vet?

 Bilde fra The Sartorialist

I like you, B

Vi er endelig ferdig med caseoppgaven i moteledelse, og vi endte tilogmed opp med et fantastisk resultat. Det gjør alt arbeidet SÅ verdt det. Nå er det rom for litt avslapping. I noen timer hvertfall. Tanken på de fem eksamene vi skal gjennom neste uke, skremmer meg litt i retning bøkene.

Så angrer jeg en smule på at jeg ikke dro til Champs-Élysées for å sjekke ut Lanvin. Men når klokken passerte 4, minsket troen på at noe som helst i min størrelse fantes igjen i butikken. Dessuten er stappfulle butikker og hysteriske mennesker en av de verste kombinasjonene jeg kan tenke meg. Bare det var egentlig grunn nok til å holde meg unna. Uansett lever jeg jo fortsatt litt på dette. Vi MØTTE jo faktisk mannen tidligere i høst. Det får vel være nok.

Å... Jeg fikk litt lyst på den ene kjolen...

Hakuna Matata

Nei, folkens. Nå er det eksamenslesing som gjelder. Desverre. Dere hadde blitt overrasket av hvor mange fag de klarer å gjemme bak ordet moteledelse. For en stakkars jente som meg, svir det litt ekstra med tanke på at vi også skal ha skrifltig og muntlig franskeksamen.

img2729f (1000x663)

Men, dette fikser jeg. Det er i det minste viktig med en positiv innstilling. Og etter eksamen har vi en uke i Paris til å bare gjøre hva vi vil. Uten bekymringer. Jeg gleder meg allerede!

Snakkes når jeg har dette under kontroll. Her må det visst litt prioritering til.

My very own Castillo

I dag fant jeg noe helt fantastisk. Et silkeskjerf fra 1950-tallet, signert Castillo for Lanvin. Fra 1951 til 1962 var det Antonio Canovas Del Castillo som designet Lanvins kolleksjoner, så det ligger litt historie bak dagens kjøp. Selv om det er over 50 år gammelt, falt jeg for fargekombinasjonene. Og det skader aldri med litt farger i en ellers så grå vintertid.

Jeg er så heldig å ha en utrolig bra vintagebutikk rett utenfor leiligheten min. Hun som driver den drar selv rundt på markeder for å få med seg alt av designverdi, og hun kan virkelig historien bak hver eneste gjenstand hun selger. Det eldste plagget hun har, er et langt Lanvin skjørt i silke fra 1940-tallet. Adressen til butikken er 12 rue Rochebrune, og jeg anbefaler dere å ta en tur innom hvis dere skal til Paris. På en fredag eller lørdag vel å merke, da det er de eneste dagene butikken er åpen.

Midt i november

Nå skal jeg ta manikyr for første gang. Lurer på om jeg kommer til å fungere normalt etterpå... Er hvertfall glad jeg ikke har sånn touchtelefon, for det hadde IKKE fungert. Tror jeg. Jeg har sånn stein fra nittitallet som jeg bruker når jeg skal ringe og sende essemmess. Tør nesten ikke ta den opp blandt folk.

Hei iphone. Jeg har lyst på deg.

Nå skal jeg prøvegå min nye hatt. Om jeg ikke tar den av meg etter 2 min, pga teithetsfølelser, skal man ikke se bort fra at jeg kommer til å bruke den igjen. Man blir hvertfall varm på hodet, så nå trenger jeg kanskje ikke å kjøpe meg jakke likevel. Life is good.

Jeg fant

Den er ikke like fin som Alice sin, men jeg fant hvertfall en hatt. Den får holde til jeg finner noe bedre. Eller så får jeg bare godta denne her. Just the way it is. Og siden det er så varmt på denne siden av kloden, kjøpte jeg meg like gjerne en shorts også. Neida, jeg bare tuller med dere altså. Det ER ikke varmt her, det er bare noe jeg får dere til å tro. Og jeg kommer ikke til å bruke shortsen før til våren uansett. Noe som er bra, med tanke på at jeg ikke får igjen de siste knappene enda. He he.

Tredemølle, her kommer jeg!

Shortsen og hatten er begge vintage. I like.

Hatten til Alice

Jeg har så lyst på en slik hatt. Skal ta meg en tur rundt i noen vintagebutikker nå, å se om jeg finner en. Digger for øvrig stilen til søte Alice. Besøk bloggen hennes her.

 

 

Bildet  er lånt av Alice.

Juliette Gréco meets Ziggy Stardust

img2970 (1000x667)

img2973 (1000x802)

Photographes: Mert Alas et Marcus Piggot

Heldige meg

I går ble jeg overrasket med kjempegod biffmiddag av min kjære.Det er så herlig å ha en mann som kan lage mat. Til middagen drakk vi den dyreste vinen vi har kjøpt her så langt. 10 euro måtte vi ut med. Herlighet, det er jo rene svindelen.

img5168 (1000x667)

img5184 (1000x667)

Hvis dere skal kjøpe en fransk vin, burde dere kjøpe fra år 2000, 2003, eller 2005. Det har jeg blitt fortalt av en fransk vinmann, så det må være sant. Og dessuten var vinen vår skikkelig 2003god.

  Etterpå takket jeg for maten med å vinne 4 på rad, 10 GANGER på rad. Jeg må jo være flink til noe jeg og, så det var bare helt rettferdig.

Silk

Jeg vet ikke om det skyldes dagens dose av endrofiner, eller det at vi nærmer oss slutten på caseoppgaven. Men jeg er så GLAD. Resten av dagen skal jeg bare gjøre ting som gjør meg glad.

Hehe, det regner, og de skoene kommer aldri til å klare å beskytte meg. Vel, ut i været og komme seg på forelesning. Takk gudene for metroen. Der er det til og med varmt. Kan egentlig bare gå med shorts her hele året, så lenge man holder seg under jorden. Hva er det som IKKE er perfekt med denne byen.

Etter skolen skal jeg kjøpe meg shorts.

Wrong jacket

Jeg er så misslykket. Det er november, og jeg går fremdeles med jeansjakke. Eller, for en uke siden hvertfall. Snakk om å være en elendig shopper. Den er kanskje litt/veldig vårlig for denne sesongen. Men hey, er det varmt nok til å gå med den, så kan det jo ikke være noe i veien. Dessuten liker jeg den kjempegodt. Og det er jo det som er viktigst.

Eller noe sånt.

Note til meg selv: V I N T E R J A K K E

Isabelle. Vinterjakke. Nå. Ja. Men ikke for at jeg klager på været eller noe altså. Det skulle bare mangle.

The classic flap

Jeg har fått en del spørsmål angående chanel vesken, så tenkte jeg skulle ta et samlet svar i dette innlegget.

For det første. For dere som lurer på hva den koster er det best å sende en mail til den butikken dere evt skal kjøpe vesken fra. Slik som jeg har forstått det, stiger prisen på disse veskene gradvis for å unngå at de skal bli like lett å få tak i som f.eks en Louis Vuitton veske. Dette har vel noe med merkeverdien å gjøre vil jeg tro. Dessuten kommer prisen an på hvilken størrelse og skinntype man vil ha.

For det andre. Det er forskjell på classic flap og 2.55 reissue. Det er den samme vesken, men det er to forskjellige versjoner. 2.55 reissue var vesken CoCo Chanel introduserte i februar 1955. (Derav navnet 2.55). Denne har en rektanguler mademoiselle lås, og mangler skinndetaljene i metallenken. Classic flap er en modernisering av vesken som kom på 80'tallet. Dette var det Karl Lagerfeld som sørget for. Denne vesken har den kjente dobbel-C låsen, og lær flettet inn i metallenken. Jeg vil tro det er classic flap som er den mest populære versjonen nå for tiden, og den vesken folk flest forbinder med navnet 2.55.

Min chanel: Jeg kjøpte min classic flap i 31 rue Cambon. Gabrielle "CoCo" Chanels første butikk. Den er en størrelse medium med sølvdetaljer, og av typen lambskin. Man kan også få vesken i caviar, noe som mange velger fordi den tåler litt mer. Har jeg hørt. Jeg har alltid likt lambskin best fordi det er mer delikat, mens caviar har en slags ruglete overflate. Det er lettere å få riper i skinnet om man velger lambskin, men man får bare være forsiktig. Det er verdt det!

Håper det var til hjelp :-)

Carlos sin

De tynne bomullsgenserne mine strekker ikke til lenger, desverre. Så da er det bare til å begynne å rote litt i skapet til kjæresten. Han hadde vel en litt mer fornuftig høstgarderobe kan man si.

Flaks for meg.

Corail Extrême

Jeg falt for den orange tonen i denne YSL leppestiften. Dessuten matcher den perfekt med korallringen min.

Kveldens tilbehør

Tid for party i Paris.

Jeg kjører på med rødt og sølv fra YSL, og veske fra Chanel.

Ha en fin fredag. Snakkes!

Høst?

Man kan kanskje kalle det en blanding av høst og vår, og det er langt fra vinter. Bladene på trærne er enten i rødtoner eller dalende mot bakken, men temperaturen holder seg imponerende bra. I dag hadde jeg nesten på meg for mye klær, selv om jeg gikk uten jakke.

Livet er greit.

Dagens forelesning var av den interessante sorten. Faktisk utrolig gøy. Vi lærte mye om historien og utviklingen til Haute Couture. Foreleseren vår har fått tak i masse originale dokumenter fra blant annet YSL og Balmain på auksjoner som han hadde med seg.

 Tenkte jeg skulle skrive litt mer om dette senere. Synes det er interessant å få vite litt hva som skjer bak kulissene i motebransjen, og hva designerne må ta hensyn til når de lager sine kolleksjoner. Og hva er egentlig Haute Couture? Det er mye man ikke tenker over.

something.blogg@gmail.com Journaliststudent i Bergen, høsten 2011

Kategorier

Arkiv

hits