oktober 2010

Anna Dello Russo in Balenciaga

Jeg skal ha en garderobe som Anna Dello Russo en dag. Det har jeg bestemt meg for. Hun kler seg i de flotteste kjoler, og stylingen hennes er helt unik. Hun er Italiener, så overdådigheten er naturligvis tilstede. Til tider hvertfall. Men etter min mening ser hun fantastisk ut, og med en skosamling på over 4000 par, kan man bare tenke seg til alt mulig annet som befinner seg i skapene hennes.

Balenciaga

Og for en personlighet. Bare se selv...

Jeg sier bare JA takk til den garderoben, når som helst.

Hei fine

img4844 (1000x666)

img4847 (1000x666)

Så, nå får vi se om det går å bruke disse i Bergen når den tiden kommer. Dere som har gått med høye hæler i den byen før skjønner hva jeg snakker om. Brosteinen ødelegger alt. Tenker det blir litt pendling til Paris og NY når våren kommer. Lille Bergen frister mindre og mindre for hver dag jeg er her.

img4862 (1000x667)

miu miu

Til våren

Gulvlange kjoler og skjørt: Alberta Feretti viste noen nydelige kjoler i sin vårkolleksjon. Jeg ser for meg en transpararent, lang kjole, med enkelt eller helt uten tilbehør til. Man kan egentlig fint bruke kjolene selv om det er kaldt ute. Bare ta en god strikkegenser over, så har man et varmt og avslappet antrekk, men samtidig så utrolig fint og feminimt.

  

Hvite blonder: Har sagt det før, og sier det igjen. Dolce & Gabbana har de fineste, hvite blondekjolene. Jeg liker både de lange og de korte, men aller mest har jeg lyst på denne korte saken. På våren ville jeg brukt enkle, nude fargede pumps til, og tenk så fint det hadde vært med et par mørkebrune sandaler på sommeren. Med eller uten hæl.

  

Søte hæler: Jeg er litt lei klumpete, alt for høye platåsko, så et par søte stiletter er midt i blinken. Disse fra Miu Miu er favoritter akkurat nå. Selv om de er i årets høstkolleksjon, ser jeg ikke noe problem i å bruke dem til våren. De er så søte, men samtidig minimalistiske på en måte. Jeg liker det.

Trenchcoaten: Denne klassiske kåpen har vært en favoritt hos meg veldig lenge, men jeg har enda ikke investert i en virkelig fin en. Denne våren vil jeg ha en beige fra Burberry.

 

Rødt: Ikke i stor grad, men en knallrød clutch hadde gjort seg så bra ved siden av en nude, pastell farget kjole. Hver gang jeg trasker rundt i vintagebutikkene, har jeg øynene åpne for røde vesker. De er ikke så lette å finne, desverre, men jeg nekter å dra herfra uten.

154534980 (980x653)

Er det noen som vet hvor denne clutchen er fra? Det kan se ut som en Hérmes logo, men jeg er ikke sikker.

Langs Rue st. Honoré

I dag hadde jeg en avtale her.

Klarte endelig å bestemme meg. Og magefølelsen sier at jeg tok det rette valget. Måtte bare sove på det litt.

:-) 

En fin dag

Først litt skole, så en liten tur rundt i Paris. Må på jakkeleting, selv om jeg tydeligvis ikke trenger det enda. Men som jeg fikk høre, jeg trenger det nok når jeg kommer tilbake til Norge uansett. I mellomtiden har jeg tenkt å nyte at det fortsatt er mulig å gå med skjørt, uten å fryse.

Snakkes!

I need you

Vinterjakke, vinterjakke kom til meg. Jeg fryser, og vil ha vinterjakke nå. Det vil kanskje resultere i en lei overvekt i Bergenbagasjen, men sånn får det bare bli. Det er grenser for hvor lenge de tynne trenchcoatene holder når minusgradene kommer snikende. Diverse skoesker og andre bokser vil ødelegge pakkingen min fullstendig uansett, så hva betyr en ekstra jakke.

 

 

D&G Shearling-lined Cotton Parka 

Vanessa Bruno Shearling-trimmed wool-felt coat

Begge jakkene er så fine, så nå er det bare til å krysse fingrene for at de fortsatt finnes i butikk, og at de ser like fine ut i virkeligheten. Det er vel kanskje for sent å lete etter en bra jakke nå. Typisk meg å være så treig.

En dag i Paris

Vi var i Galleri Lafayette i dag, og så bare var det et juletre der!? Julestemningen slo meg sånn plutselig, men ikke at det var noe kjedelig, for juletreet var det fineste jeg noen gang har sett. Hvis vi ser bort i fra treet vi har hjemme hvert år da, selvfølgelig. Noe av det beste med julen er å pynte juletreet. Bare Sånn at det er sagt.

 

  Se på de fine da. Jeg prøvde de sorte, til høyre for de lilla, og de satt perfekt på foten. De hvite og sorte nede til venstre er også fine. Jeg har enda ikke funnet meg noen vinterjakke, så har gitt opp hele høstgarderoben. Det er mye gøyere å se frem til våren. Søte hæler og blondekjoler fra D&G er bare en brøkdel av alt det fine. Fint, det er et fint ord. Fint, fint, fint. Alt er bare fint. Skoene er fra Miu Miu, FYI.

  Etter en lang dag med shopping, og nestenshopping, hoppet vi på metroen i retning MAT.

Mamma var den eneste som fikk med seg noe hjem i dag. Men så har jo vi en god stund på oss, heldigvis. I dag fikk vi ta til takke med en herlig middag, og windowshopping. Kanskje jeg får gi den høstgarderoben en ny sjanse snart igjen. Hvis ikke våren frister for mye.

Gleder meg allerede til sommeren jeg!

Notre Dame

I går var vi en tur og besøkte Quasimodo og gjengen i Notre Dame. Man blir jo nesten religiøs bare av å være der inne. Neida. Kirker og historiske bygninger fasinerer meg veldig, men noe religiøs kommer jeg aldri til å bli. Det er noe ved Gud og alt det der som ikke fenger helt. Jeg tror på universet jeg. Energi.

Uansett, vi koste oss masse i går. Det begynte å regne så mye som jeg aldri har sett det regne før. Men da satt vi trygt under tak på en uteservering, så vi overlevde tordenværet. I dag skulle det liksom være 11 grader og sol, så utrolig skuffet over alt regnet. Skal ikke klage, for jeg hører det er SNØ hjemme i kjære Norge. Ja, jeg er Bergenser, så jeg må snakke litt om været.

biff

Aah, det er endelig helg her. I går var jeg og mamma på vinsmaking, og nå kan jeg alt om fransk vin. Hvertfall nok til å imponere folkene hjemme i Bergen, hehe. Carlos og jeg oppdaget en utrolig fin restaurant ca 100 meter fra leiligheten vår, og de har sykt god biff der. Så i kveld satser jeg på biffmeny og vinutvalg med god selvtillit. Nå kan jeg til og med smake på vinen før jeg bestemmer meg. Man bare lukter med nesen langt nedi glasset, så gurgler man litt vin i munnen, og det er tydeligvis profft nok for franskmennene. Det kan vi klare.

Nå er planene å ta en tur til Notre Dame, og en tilfeldig parisisk kafè. Har allerede vært i Notre Dame to ganger, men er fortsatt ikke lei. Det er så fint der inne. Tror jeg har en Notre Dame fasinasjon siden jeg var liten og så ringeren i Notre Dame på Disney VHS. Faktisk.

Forresten. Sant trappeoppgangen vår er fin? Veldig retro.. he he.

eres aro izar

Flere som har lagt merke til disse håndlagde ringene fra Australia? De ser ut som små kunstverk alle sammen, og jeg har så lyst på en. Likte blåfargene på den nederste, men alle de nøytrale stenene var også vakre. For å se alle sammen, klikk her .

Vuitton Loves Paris

Jeg gleder meg. Denne helgen skjer det masse. I det siste har jeg ikke vært flink nok til å virkelig oppleve Paris, men nå skal det gjøres noe med. Jeg skal til og med på vinsmaking. Det kan bli interessant, og kanskje lærerikt. Eller bare gøy. Jeg har også tenkt å prøve å få med meg mamma og Carlos på Louis Vuitton utstillingen som går nå. Det får de bare bli med på, rett og slett. Det er så mye å se her, og jeg elsker det.

   

Nå er det på tide å være flink pike, så skolen står for tur. I dag skal jeg ha fransk, og gudene vet jeg trenger det. Snakkes!

Fashion Week Leftovers

Fashion week ble forlengst avsluttet her i Paris. En del av meg var litt lettet, for hele tiden var det noe å se, og redselen for å gå glipp av noe stort var alltid der. Man ville liksom være overalt og utenfor alle showene, for man visste at det ville være viktige mennesker der. Eller kanskje man faktisk plutselig fikk muligheten til å komme inn på et show. Alt var mulig, og man ville ikke gå glipp av de mulighetene.

Desverre kom jeg ikke inn på noen av showene, men til gjengeld fikk jeg sett mange kjente mennesker på nært hold. Mennesker jeg beundrer og mennesker jeg kjenner igjen fra catwalken. Bloggere, redaktører, modeller. Alle var der. Så, den største delen av meg savner definitivt all moten på nært hold i verdens fineste by. Fashion week i en storby er noe alle burde oppleve. Her kommer noen tilbakeblikk fra uken. For de av dere som er interessert, har jeg laget en egen kategori med bilder fra Fashion Week.

  Anna ble fotografert av British Vogue

  Modell Freja Beha Erichsen, utenfor Balmain

  Hermès

  Carin Roitfeld og datter

   Utenfor Chanel

Gleder meg allerede til neste fashion week. Uansett hvilken storby som står for tur. Jeg har alltid hatt lyst til å dra til New York, og Italia frister en smule det og. Milan Fashion Week. Ja, det lyder jo fint.

Virkelighetssjokk

Det har plutselig gått opp for meg at bøkene mine ikke vil lese seg selv. Jeg må lese. Jeg må lese masse om jeg i det hele tatt vil unngå stryk på eksamen. Noe som selvsagt er aktuelt i dette tilfellet. Samtidig vil jeg få så mye som mulig ut av Paris før jeg drar tilbake til Norge. Og det er et dilemma, siden bøkene tydeligvis ikke kan gi meg noe fritid what so ever i nærmeste fremtid.

Og jeg som nettopp har investert mine siste penger på treningsstudio.

Men nå til noen gladnyheter for å minske mine sorger. På fredag får jeg mamma på besøk, og det sier vel seg selv at jeg gleder meg veldig. Bare se så søte vi er på bilde.

Tre favoritter

Dette er tilbehøret jeg har brukt mest hittil i høst, og jeg tror det er på sin plass å kalle dem favoritter. Sølvdetaljene gjør at alle tre passer perfekt til det meste i garderoben min, og ikke minst til hverandre. De utgjør et bra team.

  Acne// YSL// Chanel

week end

Det er lørdag, men søndagsfølelsen er farlig sterk. Været er grått, og jeg har lest masse markedsføring i dag.

Så... Søndagsfeelingen er fortsatt der.

I går var vi hos Margrethe og drakk vin. En hel gjeng med gale, norske mennesker, og det var helt supert. Lenge leve Paris, sier jeg bare.

   Kristoffer ville kidnappe ringen min, og ta den med på GaGa konsert. Da hadde i det minste en del av meg fått vært med. Jeg er så misunnelig...

Flere som har hatt det gøy i helgen?

Nei, det er ikke helg fortsatt. Det er søndag.

le Marais

Nå drar vi ut en tur til Le Marais. Der er de aller beste vintagebutikkene. Håper jeg finner noe fint. Har fortsatt ikke en høstjakke, og nå begynner det å bli rimelig kaldt her.

   Jakke Acne// Veske Chanel// Skjørt H&M// sko Acne//

 

Electric blue

Jeg var innom vintagebutikken Kiliwatch her om dagen, og da fant jeg dette fine skjørtet. Det kommer til å passe perfekt til julesesongen. Jeg har lovet meg selv å bare handle klær i vintagebutikker fremover. Det er tross alt noe jeg ikke kan få tak i når jeg kommer hjem til Bergen. Akkurat nå føler jeg ikke for å bruke opp pengene på H&M og Zara. Vintage er såå billig her.

Kjempegøy!

  Det ser veldig firkantet og formløst ut på henger, men det er mye finere på. Skal vise dere en dag:)

Macaron Framboise

Disse franske småkakene er så himla gode. De er overalt her, og i går ble en av de med meg og Carlos hjem til dessert. Vi fant en monstermacaron, og vi kunne ikke bare la den ligge der i vinduet uten å ta den med hjem og spise den.

Sjekk størrelsen på den. Åå, naam. Dere må smake bringebærmacaron om dere kommer over det. Denne hadde pistasjkrem på innsiden til og med. Nevnte jeg at jeg skal gjøre mye yoga denne uken? Dere ser at det trengs, sant? He he. jeg har meldt meg inn på treningsstudio også nå, så får endelig løpe igjen.

Jeg elsker å løpe.

Og jeg elsker macaroner.

Red Fall

Denne høsten har jeg sett enormt mye rødt på gatene her i Paris. Alt fra sko til bukser blir representert i rødt. Og gjerne rødt skinn, slik som hun på bildet under har gjort. Ved å holde resten av antrekket enkelt ved bruk av f.eks sort eller nude, kan man få denne trenden til å se ganske så stilren ut etter min mening.

    Photo// Isabelle Karlsson/ Me

   Photo// Carlolines mode

Hva synes dere om rødt? Er det mye rødt på gatene i Norge for tiden?

God dag, faktisk!

He he, jeg la nettopp merke til at jeg presterte å si god morgen til dere nærmere kl 1 i dag.

Såklart er jeg A-menneske og står opp kl 09.00 hver dag. Nesten hvertfall. Bare spør Carlos. Han hater det.

Nutella

God morgen! I går var det midtsemesterfest på skolen, og jeg spiste masse pannekaker med nutella. Jeg kunne levd på pannekaker med nutella. Carlos må begynne å stoppe meg når jeg har spist nok, for jeg klarer tydeligvis ikke å beherske meg selv. Herlighet så mett jeg ble på de pannekakene. Takk gud for all yogaen jeg skal på denne uken.

Anyways. I dag er første dagen i ferien (yey), og jeg fant nettopp ut at jeg må lese i gjennomsnitt 70 sider hver dag, for bare å komme gjennom markedsføringsboken denne uken. Jeg vurderer om jeg også må begynne å kalle denne ferien for studieuke. Det er tross alt det som står på semesterplanen.  

   Trench H&M// Skjørt H&M// Sko Acne// Ring YSL// Veske Chanel//

  Carlos har klippet seg. Kjekken. Kjæresten min er så fin:)

Ellers gleder jeg meg masse til disse dagene. Gleder meg til ferie i Paris. Forhåpentligvis får vi tatt oss en dagstur til Normadie eller et annet sted. Hadde vært deilig å kommet seg litt vekk fra byen også.

Hva er deres planer for ferien?

savne

Jeg savner jentene mine i Bergen. Og hun i Amsterdam. Og så hun nedi Afrika. Dere vet hvem dere er.

   Meg og Kine i sommer. Jeg savner sommeren også.

Blir myye hot yoga fremover!

The long skirts

Jeg elsker stilen til Abbey Lee Kershaw for tiden. Hun ser helt utrolig ut med sine lange skjørt og kjoler. De gangene jeg har sett henne på gaten under fashion week, har jeg fått lyst til å gå til anskaffelse av noe lignende. Jeg må få tak i et slikt skjørt før jeg drar hjem igjen til Norge. Jeg liker også måten både Abbey Lee og frida Gustavsson har stylet antrekket sitt med lang, tettsittende kjole og stor jakke. På bildene under ser dere også at Abbey Lee har gått for en mer transparent variant av det lange skjørtet, og jeg elsker det. Det ser så glamorøst ut.

 Foto// Hanneli

Foto// Stockholmstreetstyle

Foto// Stockholmstreetstyle

Ikke sant de ser bra ut? Jeg digger hatten til Frida Gustavsson. Noe av det beste med å bo i denne byen er all inspirasjonen man får. Hadde nok aldri sett noen gå kledd som dette i Bergen. I love it!

Hanneli

I dag tok vi turen til Grand Palais, hvor Chanel hadde sin visning. Utenfor var det en mengde av chanelkledde kvinner, og det var ikke mulig å se en ende på hvor mange som hadde den ikoniske vesken på skulderen. Akkurat der var det ikke aktuelt å skille seg ut med en classic flap bag, men likevel synes jeg den er noe for seg selv.

Etter at vi hadde sett oss litt rundt på plassen utenfor Grand Palais, fikk vi øye på et kjent, norsk ansikt. Hanneli Mustaparta var hyggelig og stilte opp på et par bilder, og hun virket som en utrolig søt jente. Og ikke minst har hun en fantastisk blogg. Elsker bildene hun tar. Kanksje hun fikk noen blinkskudd utenfor Chanel. Ta en titt på bloggen hennes og sjekk det ut: www.hanneli.com

(Ble tatt bilde av et par jenter fra en fransk nettside i dag. Klikk her for å se bildet.)

Flere som liker bloggen til Hanneli?

PFW// Carine Roitfeld

Det er som sagt mange kjente mennesker å se her under fashion week. Carine Roitfeld, sjefsredaktøren for franske Vogue, har vært en av dem.

All photos: Isabelle Karlsson / Me

my miu miu

Endelig fant jeg den. Har letet lenge etter en hverdagsveske, og denne har ikke vært lett å få tak i. Størrelsen og fargen passer perfekt.

Jeg liker den.

Det blir desverre ingen oppdateringer fra Nice. Foten min oppfører seg teit og opphovnet. Mest sannsynlig på grunn av litt for mye yoga. Er heldig som har en god kjæreste som er villig til å bli igjen med meg i Paris:) Til gjengeld blir det mer fra fashion week. Vi liker fashion week.

PFW// Outside Christian Dior

I dag tok jeg ikke med meg kamerat mitt, men Anna tok disse fine bildene av oss utenfor Christian Dior. Og forresten. I morgen går turen til Nice! Stay tuned for rivieraupdates.

alice og isabelle (720x480)

Alice og meg                 

anna og isabelle 2 (513x720)  alice og isabelle 2 (480x720)

All photos by Anna Fredrikke Bjerke. Visit her blog here.

PFW// The Sartorialist

I dag fortsatte fashion week her i Paris, med blandt annet Christian Dior og Isabel Marant. Folkemengden utenfor Dior var enorm, og fotografer flokket seg rundt både Kate Moss og Lou Doillon da de ankom Jardin des Tuileries. Det er heller ikke uvanlig at fotografer fra forskjellige magasiner og blogger kommer frem og spør om bilder av oss vanlige mennesker også. En av de kjente vi alltid ser utenfor et hvert stort show, er streetstyle fotografen, Scott Schuman (The Sartorialist). Han er uten tvil helt sikker på hvilke mennesker han vil ha på bloggen sin, så å bli fotografert av han må være ganske så stort.

  Scott Schuman// Photo: Isabelle Karlsson/ Me

 Ett av mange fantastiske bilder fra The Sartorialist.

something.blogg@gmail.com Journaliststudent i Bergen, høsten 2011

Kategorier

Arkiv

hits