september 2010

PFW// Models

Etter Balmainvisningen, fikk vi øye på noen av modellene. Det er fasinerende hvor vakre de er.

Edita Vilkeviciute //

Edita Vilkeviciute //

Abbey Lee Kershaw //

Abbey Lee Kershaw //

Dewi Driegen //

Dewi Driegen //

Daria Werbowy //

Daria Werbowy // All photos: Isabelle Karlsson / Me

Har du en favoritt?

PFW// Anna Wintour

Fashion week har startet for alvor, og stemningen er helt ubeskrivelig. Det er fantastisk å være her. Menneskene jeg vanligvis ser på catwalken, i bloggene og på toppen av Vogue, er plutselig rett foran meg på gaten. Da vi sto utenfor Balmains visning idag, var Anna Wintour den første som skyntet seg ut fra lokalet. Sikkert i håp om å slippe alt av fotografer, men jeg var så heldig å få et lite glimt av den beundringsverdige kvinnen. Helt siden jeg så dokumentaren, The September Issue, har jeg sett opp til Anna som den perfekte karrierekvinnen.

Her er et par bilder fra i dag, og flere kommer.

Anna Wintour, Sjefsredaktør i Amerikanske Vogue.

This dress I like

Dolce & Gabbana RTW S 2011 

Denne er velkommen inn i min vårgarderobe når som helst.

http://style.com

Norgebesøk og annet fint

Jeg vet vi har sett de før, men de er så fine, og jeg fant ikke flere unnskyldninger til å ikke kjøpe de. Jeg har nesten ikke lyst til å ta de av engang. Klarte ikke bestemme meg for bare en, så måtte ha begge. Ååå, de er såå fine.

Moren og lillesøsteren til Carlos er på besøk hos oss nå, og de hadde med seg Costume til meg. Å, jeg ble så glad. Kan fortsatt ikke nok (noe) fransk til å lese meg gjennom Vogue her. Det er så koselig å ha besøk fra Norge, for vi savner tross alt dere hjemme selv om vi har det ganske så bra her.

Ah, Paris dere

Yves Saint Laurent

Noen ganger er det verdt å vente på det ekstraordinære. I dag var det i form av YSL. Jeg elsker Paris. Alt er så tilgjengelig her.

Uken

Fashionweek nærmer seg her i byen, og det er ikke til å unngå å legge merke til alle de flotte modellene rundt om i gatene. Jeg klarte ikke å la være å bli litt inspirert av en jeg så i dag. Hun hadde kledd seg i svart fra topp til tå, noe jeg skjeldent gjør siden det lett blir sett på som litt trist. Tenkte jeg måtte gjøre et forsøk.

Nå skal jeg ut og prøve å finne noe til høstgarderoben min. Jeg må klare å finne noe som ikke er svart, grått eller hvitt, for det er helt klar overrepresentert i skapet mitt. Tar en tur rundt Champs-Élysées, så kan jeg få med meg både Zara, Givenchy og Dior i samme slengen.

Snakkes!

Knitted

En dag traff vi denne stilige karen på gaten.

 Han heter Laurent.

Salon du Vintage

I dag har vi vært på vintagemesse. Og med messe mener jeg en stor sal fylt til randen av Louis Vuitton, Chanel, YSL, Christian Dior og Hèrmes. Bare for å nevne noe. Jeg trodde det skulle være en utstilling, så jeg hadde selvfølgelig ikke med cash, noe som var helt teit i utgangspunket. I tillegg har nettbanken min stengt idag!? Er det normalt? Superflaks.

           

   Alice i folkemengden. Det var så mye fint å se på, men alle folkene gjorde det ganske vanskelig å i det hele tatt røre på seg.

        Kristoffer og meg. Har ikke sett han siden i sommer, så det var kooos å se han igjen:) Det endte med at ingen av oss kjøpte noenting, men jeg kommer garantert til å returnere til Norge med noen vintagekupp i form av Louis Vuitton kan jeg tenke meg.

I.K 

Versailles

I dag var vi i Versailles. Det er ikke morsomt hvor stort det er rundt det slottet, så mange bilder er ikke nødvendig i dette tilfellet. Jeg hadde ikke fått med en hundredel en gang. Det var streik i selve hovedslottet, så vi fikk nøye oss med noen av "små" palassene til Marie Antoinette og CO. Vi så masse fint da. Svaner, blomster, bygninger, hager. Masse hager. Hemmelige grotter, griser og en annen liten gjeng med diverse gårdsdyr.

Og jeg så den fineste lysekronen noensinne, og den vil jeg ha!

img3607 (1000x667)

   FIN!

img3598 (1000x667)

img3584 (1000x667)

Versailles er absolutt verdt et besøk, men dere, gjør det på en dag det er sol, og for guds skyld ta på dere joggesko. Ikke pistols. Det er gjørme der. Sett bort i fra om dere drar på en solskinnsdag. Ja, det regnet i dag. Masse.

Moi Je Joue

Hver dag i Paris er akkurat som i denne reklamen. Lover.

Nesten hvertfall.

Alber Elbaz, mannen bak Lanvin

Nå kan jeg endelig si at jeg har møtt en kjent person innenfor motebransjen her i Paris. Da Alice, Anna og jeg tok turen innom Lanvin, var selveste Alber Elbaz der. Sjefsdesigneren for det franske motehuset. Anna hadde på forhånd lest at han ofte var å se i butikken, men vi forventet ikke å treffe han på ordentlig. Det var ekstra gøy da han tok seg tid til å snakke med oss, og at han stilte opp på bilde uten å nøle, selv om det var tydelig at han hadde det travelt. Vi fikk på alle måter bekreftet at Alber Elbaz er en blid og hyggelig mann. En person jeg kommer til å huske.

Anna, Alber Elbaz, meg og Alice. Bildet er tatt inne på Lanvin i Rue du Faubourg Saint-Honoré. Han som knipset fant ikke helt ut hvordan han skulle bruke kameraet mitt, men heldigvis skjønte han seg på Anna sitt, så hun fikk sendt meg bildene. Thank you, Anna!

I.K

Gjennomført mønsterkaos

   Foto // Isabelle Karlsson

Foreleseren vår i markedsføring har blitt fotografert av selveste The Sartorialist for en grunn.

Aviators

Hver morgen blir det kaldere, og kaldere her i Paris. Og jeg har enda ikke fått tak i en høstjakke. Etter mye leting, har jeg kommet frem til at disse to ikke hadde vært helt feil å anskaffe seg. Selvfølgelig ikke begge, men i det minste en av dem.  Fargen til Acne passer garderoben min best, men det som trekker ned er lengden på armene. De kunne godt vært lengre. En høstjakke skal tross alt varme meg litt. Eller skal man egentlig bare se bra ut?

Hååper de har jakkene i butikk, for ellers blir det nettshopping på meg. Jeg liker ikke nettshopping, i fare for å høres ut som en gammel bestemor. Må prøve å bli kvitt den fobien, noe annet nytter vel ikke om man vil overleve i fremtiden.

 

 

  • Lys jakke fra Acne/ Net-a-Porter.com       
  • Brun jakke fra Adam/Net-a-Porter.com

 

Hva tror dere om Aviatorjakkene? En trend som kommer til å overleve, eller er det bare dumt å investere?

 

En søndag

Mandag. På tide med litt mimring fra helgen.     Vi var en tur på  kino for første gang i Paris. Min første gang hvertfall. For å komme til metroen kan vi ta en snarvei gjennom parken utenfor der vi bor. Det tar omtrent 2 min å gå rundt hele parken, så jeg syns det er like latterlig hver morgen jeg ser noen på joggetur(!) her.

Så ja. Vi var som sagt på kino, og KINO i Paris kan lære noe av kino i Bergen. Eller Norge generellt. Verdens minste sal med det lengste lerret jeg noen gang har sett. Alt i alt var det egentlig helt ok. De hadde faktisk popcorn med salt hvis man ikke ville ha sukker. Sukker på popcorn? Jeg var på kino med han fine, og det var egentlig det viktigste:) 

Og forresten, se så flinke vi har blitt til å lage sunne middager. Ikke værst for å være studenter.

Masse som skjer

Jeg gleder meg. 

Til uken er det masse som skjer, og jeg tror alt kommer til å bli veldig interessant og lærerikt. Ikke minst gøy. På fredag skal vi på tur til Versailles, for å se på palasset til solkongen, og vandre i hagen hans. Det jeg savner mest nå når jeg bor i en storby, er litt natur, så det blir ikke dumt å omgi seg med noe grønt igjen. Helt seriøst. Det første jeg skal gjøre når jeg kommer tilbake til Norge, er å dra til fjellet og gå. Leie en hytte et sted og bare slappe av. Jeg savner naturen i Norge så mye mer enn jeg trodde jeg ville gjøre. Lørdag og søndag er det mote som står på planen, i form av en vintagemesse på lørdag, og moteshow på søndag. Kan tenke meg at det blir veldig bra.

Det er tross alt herlig å bo et annet sted enn Bergen, hvor det faktisk skjer noe. Fjellet skal jo ingen steder, så jeg legger det bakerst i tenkeboksen til jeg kommer hjem igjen.

 

   Noen bilder vi tok uten for den lokale "kirken" vår. Det er så fint der.

Givenchy Haute Couture

Idag tok Anna og jeg turen til Cafe Louis Philippe, for å planlegge et bloggprosjekt vi skal jobbe med fremover. Jeg gleder meg masse til å komme i gang, da dette vil gi oss mange muligheter til å oppleve mye spennende relatert til mote her i Paris. Vi har allerede planer om mennesker vi skal møte og arrangementer vi skal dra på, så det skal bli spennende å sette i gang.

Cafe Louis Philippe er, som mange av dere sikkert vet, kafeen hvor de spilte inn Gossip girl. Siden jeg ikke engang har begynt på sesong tre enda, var det vanskelig for meg å kjenne igjen noe som helst. Anna hadde heldigvis peilig, og når jeg ser den episoden, kan jeg tenke på at jeg har sittet å drukket kaffe på samme kafè som Blair og Serena. Gøy gøy.

Da jeg var på vei hjem kjøpte jeg med meg det franske motemagasinet L'Officiel. Hele magasinet er fylt opp med bilder av alle haute couture visningene for høst/vinter 2010. kolleksjonen som fanget interessen min øyeblikkelig, var Givenchy sin nærmest utenomjordiske kolleksjon. Utrolig vakkert på alle måter.

  Hva synes dere?

Mi Ranchito Paisa

Idag fant vi helt tilfeldig en colombiansk restaurant. Carlos ble veldig glad når han endelig kunne kommunisere med noen igjen, og jeg ble veldig glad når jeg fikk god mat.  Er det noe som er kjipt her, så er det standar, fransk resturantmat. Jeg har enda tilgode å spise på en skikkelig michelin resturant, og der tror jeg maten kan være ganske så bra. Gleder meg til å finne det ut.

I mens anbefaler jeg Mi Ranchito Paisa, som vi var på idag. Kjempegodt:)  Nå har høsten kommet hit også. Fine farger. Jeg liker høsten.

  

  

The classics

Jeg liker det tidløse. Kvalitet som man kan bruke sesong etter sesong, uten å gå lei. Jeg kaller det investeringer.

  Skjorte/Acne

Favourites

Som mange av dere sikker har fått med dere, er wedges fortsatt veldig aktuelle. Favorittene mine kommer fra Acne, og jeg digger at de er like fine i høst som de var da jeg kjøpte dem i februar. Nå når kulden kommer passer det bra med en heldekkende, sort strømpebukse oppi. Så ser det ikke så kaldt ut. Lett å bli forkjølet når man fryser på føttene, har jeg hørt.

 

På vandring

Her om dagen dro Anna og jeg til Maraiskvarteret for å ta en titt i vintagebutikkene. Området er kjent for å ha vintagebutikker på hvert hjørne der, omtrent. Selv om jeg visst akkurat hva jeg ville ha, ble det ikke mye shopping. Typisk at man aldri finner noe når det er det som er meningen. Satser på å være heldigere neste gang. Man kan tross alt gjøre utrolige kupp i disse butikkene, og prisene her sammenlignet med f.eks N.Y skal visst være latterlige. Man kan få masse for pengene, så hvis dere skal til Paris anbefaler jeg å sjekke ut disse butikkene.  Etterhvert gikk turen til Notre Dame, og alt i alt må vi ha gått i minst 3 timer den dagen. Det er mye å se når man først begynner.

  Langs elven står det selgere med boder, hvor man kan få kjøpt alt fra eldgamle bøker til tidligere Vogue forsider og postkort. Her er det lett å finne noe å pynte veggene med hvis man har gått lei av IKEA kunsten.

  To postkort jeg kjøpte tidligere i uken. Og en syk kvittering jeg måtte ta bilde, bare fordi den var til å le av. Her satt jeg meg ned på en random kafê og ante fred og ingen fare, så får jeg den forbaskede regningen på 21 euro(!) For et glass vin og noen dråper vann. Det var så kjipt at det var morsomt. Vinen var god da, det skal de ha.

Bilde update

Det slår aldri feil


Jeg finner alltid noe hos Acne. Jeg elsker elsker Acne. Idag fant jeg alt for mye, desverre. Drømmejakken min hadde de og. Det var noe feil på den, så den var ikke til salgs. DA ble lommeboken min glad, så jeg tror det var like greit. Men herlighet, deen jakken. Og den fine silkeblusen. Aah. Må kanskje tilbake i morgen gitt.

Servicen i Galeries Valois var helt super, og hun som hjalp oss var til og med Norsk, OG vi fant ut at vi har felles bekjente. Ikke værst. Anbefaler alle å stikke innom butikken om dere skal til Paris. Den er liten, men folkene som jobbber der er helt topp.


Min første, hvite skjorte. Og den er perfekt. Skal bruke den til jeans i høst.

Så var det en venninne som etterlyste flere bilder. Av Paris da, antar jeg. Så her kommer noen random fra en eller annen kveld i forrige uke. Skal bli flinkere til å legge ut bilder fra byen fremover. Nå som jeg bor her, tar jeg omgivelsene som en selvfølge, men det er jo forståelig at dere der hjemme har lyst til å se:)img2902 (1000x642)
Musée du Louvre

Love you

Jardin des TuileriesFinn Carlos, hehe.

Martini Gold i hagen til D&G

Nå skal dere høre.

Gårsdagen steg langt over mine forventinger. Vouges Fashion Celebration Night viste at Paris er byen å være i om man vil oppleve mote på nært hold. Det var åpent hus hos alle de største motehusene rundt Champs-Élysées, og jeg hadde helt rett i champagne spekulasjonene.

Utenfor de mest profilerte navnene var det meterlange køer. I dag angrer jeg på at jeg ikke ventet for å komme inn hos Chanel og Chloé, da jeg hørte om opplegget de hadde der. Noen av jentene i klassen fikk manikyr hos Chanel mens de snakket med Carine Roitfeld. Jeg må inrømme at jeg kjenner et liite stikk av misunnelse akkurat angående det, men nå har jeg absolutt lært at det handler om å være tålmodig, sånn til neste anledning dukker opp. I dag viste læreren vår oss en av goodiebagene han fikk i går hos Paul & Joe, og hvis man bare er tålmodig og tidlig ute, skal det visst være oppnåelig å  få seg en liten goodiebag eller to. Vi sier ikke nei takk til gratis designerbriller.

Etter mange timers vandring rundt om i de forskjellige butikkene, fikk vi endelig hvilt bena litt, og det var ikke mindre enn i Dolce & Gabbanas hage, at vi ble tilbudt en sofa å sitte i og et glass Martini Gold. Martini Gold by Dolce & Gabbana vel å merke. Så får vi se om bildene som ble tatt ender opp i Vouge. Kanskje ikke med det første, men det var uansett en perfekt avslutning på et utrolig bra arrangement, og jeg gleder meg til flere fremover.

I.K

Jil SanderFCN

 Hei hå. Nå stikker jeg og noen jenter fra klassen på Fashion Celebration Night. Er ikke helt sikker på hva det går ut på, så har ikke de største forventingene. Kanskje man får et glass champagne mens man går gjennom butikkene og glor på kjendiser, eller så er det vel bare en slags organisert shoppingkveld. Jeg krysser fingrene for at det blir et interessant opplegg, og det hadde ærlig talt ikke vært så ille å få menge seg med Carine Roitfeld og CO. Blir spennede å finne ut av hva dette er.


Jeg kjører på med blazer fra H&M, sko fra Jessica Simpson, Shorts; Alexander Wang, og veske; Chanel

Zero

Dere skulle sett utestedet vi fant igår. Carlos regnet ut at det var like stort som stuen og soverommet vårt tilsammen. Og det er ikke særlig stort. Det ble en veldi bra kveld likevel. Leiligheten til de fire søte jentene vi vorset hos var enorm. Jeg ble så misunnelig. De hadde tilogmed kjøleskap med isbitmaskin!

Jeg elsker isbiter!

Leiligheten vår er liten i forhold, men veldig sjarmerende. Bare sånn for å fokusere på det positive.
 
Ellers så fikk vi ikke tatt noen særlig givende bilder fra kvelden. Untatt dette, he he.
cimg0063 (1000x677)

cimg0062 (1000x750)
Jakke Acne Veske Chanel Kjole H&M Sko H&M

Vågor

Nå skal vi ut å utforske nattelivet i Paris, igjen. Denne gangen får ikke Vodka lov til å bli med, så forhåpentligvis blir det helt supert. Ha en fin lørdagskveld folkens!

Snakkes!

Café au lait

Første skoledag.

Og det var ganske greit å gjøre noe fornuftig igjen. Fagene vi har passer meg enormt bra, så jeg ser frem til å lære masse. Alt fra posisjonering av brands og butikker, til det å komme seg inn på visningene i løpet av fashionweek inngår i pensum. Beste pensumet jeg har hatt foran meg i hele mitt liv kan jeg med andre ord si. Jeg fikk tilogmed vite at vi ikke trenger å ta med oss noen bøker til forelesningene, så nå slipper jeg å gå til anskaffelse av en diger skolebag. Dette blir flott.

Isabelle er garantert på riktig sted. Happy.


Photoes: Miu Miu, Vogue Paris
Daphne Groeneveld, Lindsey Wixon, Siri Tollerød, Ginta Lapina


Kjøpte French Vogue igår, for å prøve å være litt fransk. Inni lå det noe det noe som så ut som en invitasjon, og idag fikk jeg vite av en lærer (hvis jeg ikke missforsto helt,) at det er en slags inngangsbillett til Fashion Celebration Night her i Paris neste uke. Noen andre som fikk det med seg? Kan bli spennende:)

something.blogg@gmail.com Journaliststudent i Bergen, høsten 2011

Kategorier

Arkiv

hits